Mandat de arest în privința bărbatului învinuit de omorul unei femei la Durlești

Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Buiucani informează că, astăzi 23 august 2022, urmare a examinării demersului procurorilor, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au eliberat mandat de arestare preventivă, pe...

Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Buiucani informează că, astăzi 23 august 2022, urmare a examinării demersului procurorilor, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au eliberat mandat de arestare preventivă, pe un termen de 30 zile, în privința bărbatului învinuit de omorul intenționat (infracțiune prevăzută de art.145 alin.(2) din Codul penal) a unei femei, produs în orășelul Durlești mun. Chișinău.
Reamintim că, potrivit datelor și probelor existente, s-a stabilit că, la 19 august 2022, în jurul orelor 03:40 min., în casa de locuit amplasată în orășelul Durlești mun. Chișinău a fost depistat cadavrul unei femei, în vârstă de 38 ani, cu semne de moarte violentă, de către soțul acesteia, care tocmai revenise acasă de peste hotarele țării.
Așadar, în rezultatul măsurilor întreprinse, la 21 august 2022 a fost reținut pe un termen de 72 ore, un bărbat în vârstă de 36 ani, bănuit în săvârșirea infracțiunii de omor a femeii în cauză.
Precizăm că, în procesul audierilor, acesta folosindu-se de drepturile sale procesuale a refuzat de a da careva declarații, respectiv vina în săvârșirea infracțiunii incriminate nu a recunoscut.
În contextul celor expuse, precizăm că, urmărirea penală este în curs de desfășurare, iar la adoptarea unei soluții pe cazul investigat, vom reveni cu informații suplimentare.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article