La Președinție, manifestanții cer eliberarea Marinei Tauber: Libertate Marinei Tauber, jos Maia Sandu!

Noi suntem poporul! Marina, suntem cu tine! Marina, deținut politic! Libertate Marinei Tauber, jos Maia Sandu! Sunt câteva dintre lozincile scandate astăzi, la Președinție, în cadrul unui protest...

Noi suntem poporul! Marina, suntem cu tine! Marina, deținut politic! Libertate Marinei Tauber, jos Maia Sandu! Sunt câteva dintre lozincile scandate astăzi, la Președinție, în cadrul unui protest organizat de membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” față de abuzurile la abuzurile la adresa formațiunii. De asemenea, miile de manifestanți, care au venit din nordul, centrul și sudul țării, au cerut eliberarea deputatului Marina Tauber, care se află de o lună în arest, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Curtea de Apel Chișinău s-a întrunit marți, 23 august, într-o nouă ședință, în cadrul căreia este examinat recursul avocaților Marinei Tauber, după ce Judecătoria sectorului Ciocana a decis ca deputatul Partidului „ȘOR” să rămână în Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile. Asta deși, spun avocații, nu sunt argumente juridice și niciun alt motiv pentru care Marina Tauber trebuie să stea după gratii. În plus, Tauber niciodată nu a fugit de justiție și a colaborat cu ancheta.

În context, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că poporul Republicii Moldova vrea alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, nu mai are încredere în actuala guvernare, motiv pentru care actualii reprezentanți ai puterii trebuie să plece cât mai curând.

„Maia Sandu nu reprezintă poporul Republicii Moldova. Este o greșeală pe care poporul a săvârșit-o și care va fi reparată în scurt timp. Jos Maia Sandu! Maia Sandu se află într-o vizită peste hotare, îi recomandăm să ia prima cursă de avion, să vină acasă, pentru că urmează un sfârșit de vară mai fierbinte decât temperatura de afară, iar toamna va fi ultima pentru actuala conducere a Republicii Moldova. Ceea ce se întâmplă în prezent cu Marina Tauber este răspunsul la întrebarea: Cine îi va lua locul PAS și Maiei Sandu? Partidul „ȘOR”, în frunte cu Ilan Șor și Marina Tauber își va asuma viitorul țării. Noi suntem speranța țării noastre. Noi am demonstrat că suntem în stare să administrăm treburile publice. Cetățenii de la sud, la nord au încredere în noi”, a declarat Dinu Țurcanu.

Deputații Partidului „ȘOR” susțin că Marina Tauber este deținut politic și este ținută după gratii deoarece Maiei Sandu îi este frică  de faptul că poporul are din ce în ce mai mare încredere în Marina Tauber și Partidul „ȘOR”.

„Am venit astăzi la locul de muncă al unui om care a promis să fie președintele tuturor. Dar, la fel ca și în cazul tuturor celorlalte promisiuni, a încălcat-o și pe asta. Maia Sandu este astăzi doar președintele celor care sunt loiali PAS. Declar cu toată responsabilitatea că Marina Tauber este deținut politic, deoarece nu există niciun fel argumente juridice care să justifice deținerea sa în Penitenciarul 13. Până acum, ea nu a fost niciodată interogată, chiar dacă se află în izolare mai bine de 30 de zile. Ce fel de lege este asta?! Vreau să le amintesc oamenilor onești, care au mai rămas în instituțiile de drept că ei sunt obligați să apere drepturile cetățenilor și să respecte legea. Astăzi însă, vedem dosare la comandă, instrumentate exclusiv împotriva opoziției. Aceasta se explică prin faptul că unui politician îi este frică de faptul că poporul are din ce în ce mai mare încredere în Marina Tauber și Partidul „ȘOR”, a menționat deputatul Vadim Fotescu.

„Marina Tauber este ținută după gratii pentru că a spus adevărul. Ea este deținut politic. Cerem eliberarea Marinei Tauber!”, a precizat Reghina Apostolova.

Și primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, acuză guvernarea că persecută opoziția.

„Suntem aici pentru a spune „Nu” acestei guvernări. Maia Sandu personal dă indicații pentru cotropirea și uzurparea poporului Republicii Moldova. După 30 de ani de independență, constatăm că statul nostru este capturat. Robul Maiei Sandu execută comenzi politice și îi persecută pe reprezentanții Partidului „ȘOR”. În pofida tuturor, noi mergem înainte și vom lucra pentru oameni. Moldova are șanse să se dezvolte, iar echipa Partidului „ȘOR” știe cum să facă asta, fără împrumuturi și fără credite”, a afirmat Pavel Verejanu.

La protestul de la Președinție, au participat și deputați comuniști, care și-au exprimat susținerea și solidaritatea față de Marina Tauber.

„În ultimul an, de când PAS a venit la guvernare, viața cetățenilor moldoveni s-a înrăutățit. Principalul responsabil este Maia Sandu. Ea și partidul ei nu pot prezenta ceva bun în fața oamenilor, motiv pentru care fac presiuni asupra opoziției, inclusiv asupra Marinei Tauber. Jos Maia Sandu! Anticipate!”, a scandat Diana Caraman.

„Faptul că suntem aici demonstrează, încă o dată, cât suntem de uniți, puternici și dornici de a schimba cu adevărat ceva în această țară. Noi nu vrem să fugim de acasă. Văzând că Partidul „ȘOR”, în frunte cu Ilan Șor și Marina Tauber, spune adevărul, încearcă să ne închidă gurile. Asta demonstrează cât de slabi sunt în realitate și cât de mincinoși și răufăcători”, a afirmat președintele Organizației Teritoriale Florești a Partidului „ȘOR”, Roman Nicoară.

Și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a avut un mesaj pentru mulțimea adunată la Președinție. El a dat asigurat că va lupta până la capăt pentru a elibera Moldova de puterea antipopulară.

„Această guvernare putredă, lașă și incompetentă a dus țara în pragul prăpastiei. Maia Sandu a băgat la închisoare un om absolut nevinovat. O tânără, care a spus doar adevărul. O tânără care a cutreierat țara în lung și în lat și a rezolvat problemele oamenilor. PAS și Maia sunt ca o hepatită pentru politica moldovenească și trebuie să tratăm Moldova de această boală. PAS e ca un blestem galben pentru țara noastră. PAS a promis vremuri bune și oameni buni, dar a adus cele mai grele vremuri și cei mai ticăloși și mizerabili oameni. Avem un mesaj pentru ei: fie pleacă de bună voie, fie poporul îi va scoate de urechi din fotoliile lor comode. Noi vom lupta pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Noi vom elibera Moldova dea această ciumă galbenă”, a declarat Ilan Șor.

In this article