Jurnalist: Partidul pe care îl va crea Ion Ceban va avea posibilitatea, prin fapte, să își demonstreze calitățile

Într-un editorial publicat pe rețelele de socializare, Nichituș afirmă că în Republica Moldova că nimeni nu deține monopol de stat pe pro-europenism și că partidul pe care îl...

Într-un editorial publicat pe rețelele de socializare, Nichituș afirmă că în Republica Moldova că nimeni nu deține monopol de stat pe pro-europenism și că partidul pe care îl va crea Ion Ceban va avea posibilitatea, prin fapte, să își demonstreze calitățile. „Abia atunci, în baza faptelor și a acțiunilor, vom putea vorbi, sau nu, despre lipsa de pro-europenism a acestuia. Cel mai probabil nu vom vorbi de lipsă de atașament la proiectul european. Între 2008 și 2009, Ion Ceban a fost șeful secretariatului Comisiei naționale pentru integrarea europeană din cadrul Guvernului Republicii Moldova”, consideră liderul de opinie.

În același timp, comentatorul politic afirmă că “efortul de aderare la Uniunea Europeană și de interconectarea infrastructurii moldovene la cea europeană este singura șansă de ieșire din crizele multiple în care se află statul moldovean”. „Integrarea europeană nu este a unui singur partid, ci a întregii societăți moldovene. Este un proces lung care începe cu interconectarea infrastructurii moldovenești cu cea a Europei și se termină cu aducerea la zi a realităților moldovene la criteriile de la Copenhaga. Pe care nu le-a anulat nimeni”, a concluzionat Nichituș.

In this article