Un avocat și doi judecători din capitală sunt cercetați de CNA și PA pentru trafic de influență și corupere pasivă

Un avocat și doi judecători din capitală sunt cercetați de CNA și PA pentru trafic de influență și corupere pasivă. În urma investigațiilor efectuate de CNA și procurori...

Un avocat și doi judecători din capitală sunt cercetați de CNA și PA pentru trafic de influență și corupere pasivă. În urma investigațiilor efectuate de CNA și procurori s-a stabilit că, avocatul, reprezentând interesele unui client, ar fi apelat la un magistrat din capitală în vederea influențării unui alt judecător,  în gestiunea căruia se afla pe rol cauza în care era vizată clientul său, pentru a-l determina să adopte o soluție favorabilă în privința clientului său. 

În vederea examinării cazului obiectiv și sub toate aspectele, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, dar și acumularea materialului probator pentru cauza penală, au fost autorizate și desfășurate mai multe percheziții.

La moment, avocatul, dar și un judecător sunt audiați de către procurorii anticorupție, urmând să fie audiate și alte persoane.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article