Maia Sandu: Suntem uniți împotriva urii, antisemitismului și discriminării

Președinta Maia Sandu susține că Moldova se angajează să protejeze și să păstreze memoria, moștenirea și viața evreiască. Șefa statului a venit cu un mesaj comemorativ în contextul...

Președinta Maia Sandu susține că Moldova se angajează să protejeze și să păstreze memoria, moștenirea și viața evreiască. Șefa statului a venit cu un mesaj comemorativ în contextul celor 120 de ani de la Pogromul evreiesc din Chișinău.

„La 120 de ani de la oribilul masacru anti-evreiesc, cunoscut sub numele de Pogromul de la Chișinău, ne amintim de victime și condamnăm violența. Moldova se angajează să protejeze și să păstreze memoria, moștenirea și viața evreiască. Suntem uniți împotriva urii, antisemitismului și discriminării”, a scris Maia Sandu pe Twitter, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

Pogromul evreiesc a avut loc la Chișinău pe 6-8 aprilie 1903 (19-21 aprilie conform calendarului pe stil nou). În acele timpuri, în capitala Basarabiei, gubernie a Imperiului Rus, locuiau 110 mii de persoane, dintre care 50 de mii erau evrei. În timpul Pogromului de la Chișinău au fost uciși 49 de evrei, iar alți peste 600 au fost răniți.

In this article