Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, gata pentru dezbateri electorale pe 27 octombrie

Dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, învingătorii primului tur al alegerilor prezidențiale, ar putea avea loc săptămâna aceasta, dar nu într-un platou de televiziune. Staff-urile electorale...

Dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, învingătorii primului tur al alegerilor prezidențiale, ar putea avea loc săptămâna aceasta, dar nu într-un platou de televiziune.

Staff-urile electorale ale celor doi candidați au ajuns la un acord privind condițiile de desfășurare a dezbaterii, inclusiv asupra moderatorului propus de echipa lui Stoianoglo. Informațiile au fost comunicate de Adrian Băluțel, membru al staff-ului electoral al candidatei Maia Sandu.

Băluțel a precizat că echipa candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate a propus ca dezbaterea să aibă loc joi sau vineri, pentru a permite candidaților să meargă în raioane la întâlniri cu alegătorii în weekend. O altă propunere a echipei Maiei Sandu, de a desfășura dezbaterea în studioul televiziunii publice, a fost respinsă de echipa adversarului, care a sugerat o platformă „neutră”.

În actualizare, s-a convenit ca locația să fie Palatul Republicii, iar transmisia să fie asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Discuțiile sunt acum axate pe data dezbaterilor. Echipa lui Alexandr Stoianoglo a propus ziua de joi, 31 octombrie, dar echipa Sandu a respins această dată, insistând pe desfășurarea evenimentului joi sau vineri. În încercarea de a găsi un compromis, echipa Stoianoglo a propus ziua de duminică, dar nu s-a ajuns la un acord final.

Referitor la moderator, echipa Stoianoglo l-a propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța. Deși inițial reprezentantul echipei Sandu a ezitat, ulterior l-au acceptat pe Gonța ca moderator. În prezent, discuțiile continuă asupra zilei desfășurării dezbaterii, iar soluția de compromis rămâne ziua de duminică, 27 octombrie.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article