Maia Sandu a discutat cu silvicultorii despre avansarea Programului naţional de împădurire

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții a 24 de întreprinderi silvice, ai Agenției „Moldsilva” și ai Ministerului Mediului. Interlocutorii au vorbit despre...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții a 24 de întreprinderi silvice, ai Agenției „Moldsilva” și ai Ministerului Mediului. Interlocutorii au vorbit despre Programul de împădurire, o prioritate a țării noastre, și despre modalitățile prin care realizarea acestuia poate fi accelerată. La fel, au fost trasate principalele acțiuni pe care instituțiile implicate trebuie le pună în practică în următoarele luni.

Programul național de împădurire, inițiat de către Președinta Maia Sandu, prevede creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră pentru a spori reziliența la schimbările climatice precum și pentru a ne conserva și dezvolta resursele forestiere naționale. Astfel, Programul urmează să fie aprobat în scurt timp de către Guvern și prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de cel puțin 145 mii hectare pentru următorul deceniu.

In this article