Mai mulți tineri au organizat un protest neobișnuit în fața Ministerului Agriculturii

Una dintre cele mai grave probleme din secolul XXI este cea legată de mediu. Deși, toți am auzit și cunoaștem despre acest lucru, nu mulți încearcă să rezolve...

Una dintre cele mai grave probleme din secolul XXI este cea legată de mediu. Deși, toți am auzit și cunoaștem despre acest lucru, nu mulți încearcă să rezolve sau să diminueze problema. Extinction Rebellion Moldova este o mișcare civică care luptă pentru prevenirea degradării continue a mediului, a declinului biodiversității și a extincției rasei umane de pe planetă. Membrii acestei mișcări au hotărât să bată alarma asupra problemei într-un mod inedit. Astfel, ieri, 11 iulie, au organizat un protest neobișnuit în fața Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite Breaking News.

„Au murit” demonstrativ chiar în fața instituției – anume în acest fel au protestat împotriva indiferenței politicienilor în ceea ce privește criza de mediu din Moldova și a inacțiunii față de schimbările climatice.

De ce protest? De ce în Moldova? Extinction Rebellion (XR) Moldova explică: Aproape un milion de specii sunt în pericol de extincție în următoarele decenii și acest pericol este la fel de mare ca și cel al schimbărilor climatice. Cauzele acestei extincții sunt numeroase: tăierea pădurilor pentru a mări terenurile arabile, agricultura tradițională și folosirea abuzivă a pesticidelor și a îngrășămintelor chimice, poluarea râurilor, și altele. „În Republica Moldova, scenariul este același ca și în restul lumii, și chiar dacă noi nu contribuim ca țară la fel de mult la emisiile gazelor cu efect de seră, schimbările climatice și degradarea mediului sunt la fel de serioase.” explică membrii mișcării.

Totodată, mișcarea cere declararea stării de criză de mediu în municipiul Chișinău, după ce a depistat că orașul suferă de o poluare a aerului care, în majoritatea cazurilor, este foarte înaltă, apele freatice din municipiu nu corespund cerințelor după indicii microbiologici și sanitaro-chimici, iar poluarea mediului cu deșeuri care pot fi reciclate a devenit alarmantă.

 

In this article


Join the Conversation