Mai mulți moldoveni protestează la vama Albița

Proteste au loc la frontiera moldo-română Albița. Mai mulți șoferi susțin că sunt terorizați din luna noiembrie 2022. Moldovenii care transportă colete sunt nemulțumiți de faptul că nu...

Proteste au loc la frontiera moldo-română Albița. Mai mulți șoferi susțin că sunt terorizați din luna noiembrie 2022.

Moldovenii care transportă colete sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibă însoțitor.

„Nu se trece cu colete, în mare parte pierdem timp de la 30 min până la 12 ore ca să trecem frontiera. Aici mă refer la o unitate de transport, asta în cel mai bun caz, îți găsește cu vreo două găini sau vreo 5 litri de vin mai mult. Fară multă vorbă ne întoarce înapoi, parcă am fi contrabandiști, deși din România în UE se duce cu vârf și îndesat colete fară întrebări”.

Răspunsurile celor din vamă este simplu: „Nu se permite, avem acord de colaborare cu Moldova și avem indicații clare. Cunoaștem că se fac schimbări la Codul Vamal, sper ca guvernarea și cei responsabili să privească cu ochii deschiși la diaspora și să nu uite de unde au pornit la drum”, a scris un șofer într-un grup.

 

In this article