Mai multe persoane cu statut neclar, din numele CNA și a PG, amenință primarii cu dosare penale, susține Vlad Batrîncea

Președintele executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, declară că unii deputați PAS, reprezentanții Guvernului în teritoriu, dar și persoane dubioase, merg la primarii socialiști și îi amenință cu dosare...

Președintele executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, declară că unii deputați PAS, reprezentanții Guvernului în teritoriu, dar și persoane dubioase, merg la primarii socialiști și îi amenință cu dosare penale, dacă aceștia nu se vor subordona politic partidului de la guvernare. Despre aceasta Batrîncea a declarat în cadrul unei conferințe de presă, precizând că astfel de metode erau folosite doar în perioada lui Vlad Plahotniuc.

“Data viitoare vom da și numele unor deputați, ale unor reprezentanți ai Guvernului în teritoriu și numele unor emisari cu statut neclar care se consideră că pot amenința cu Procuratura sau cu Justiția. Nu am văzut nicăieri în Constituție, sau în legislația Republicii Moldova, că poate veni o persoană absolut fără nici un statut oficial și poate vorbi din numele Procuraturii sau din numele CNA. Am văzut aceste situații în perioada până în 2019, atunci am avut capacitatea să o oprim, vom opri și de data aceasta. Însă toate persoanele care pun presiune pe APL, pe Procuratură, pe CNA cu scopul de a porni dosare împotriva persoanelor incomode politic, toate aceste persoane vor fi date publicității și vor fi acționate în instanțele de judecată și vom sesiza și Procuratura Generală”, a declarat Vlad Batrîncea.

In this article