Pornit spre Europa cu pașaportul fratelui

Un conațional s-a legitimat în baza unui pașaport ce nu-i aparține, iar alt tânăr moldovean deținea o carte de identitate românească neveridică. Ilegalitățile ambelor persoane au fost deconspirate...

Un conațional s-a legitimat în baza unui pașaport ce nu-i aparține, iar alt tânăr moldovean deținea o carte de identitate românească neveridică. Ilegalitățile ambelor persoane au fost deconspirate la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere a frontierei  Leușeni .

Pentru autorizarea ieșirii din țară, la pista de control s-a prezentat un tânăr de 33 de ani, domiciliat în raionul Hîncești. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse ocazionale spre Uniunea Europeană. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că persoana respectivă are interdicție de a părăsi hotarele Republicii Moldova. Respectiv, conaționalul a făcut cale întoarsă.
Dar peste câteva ore, același bărbat s-a prezentat la controlul de frontieră cu pașaportul fratelui său, încercând să pună la îndoială vigilența polițiștilor de frontieră.
Audiat, pasagerul a declarat că de urgență trebuia să ajungă în străinătate și la scurt timp urma să revină în țară.

Într-un alt caz este documentat un tânăr de 22 de ani din Chișinău, care se deplasa spre Germania. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia. Drept urmare, în geanta personală s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său, cu semne vizibile de falsificare.
Tânărul a refuzat să ofere declarații. Acesta și-a continuat drumul, dar nu înainte de a I se întocmi proces-verbal privind ilegalitatea comisă.

Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

In this article