Mai multe cartușe depistate pe Aeroportul Internațional Chișinău

În după-amiaza zilei de ieri, 28 martie 2023, polițiștii de frontieră au descoperit, aruncat în blocul sanitar, un pachet suspect, în care erau învelite în hârtie 30 de...

În după-amiaza zilei de ieri, 28 martie 2023, polițiștii de frontieră au descoperit, aruncat în blocul sanitar, un pachet suspect, în care erau învelite în hârtie 30 de cartușe de luptă 7,62 mm. În fapt, a fost aplicată procedura standard de operare și inițiate verificări suplimentare. 

Ca urmare, în fluxul pasagerilor de pe ruta „Chișinău- Warsaw” a fost depistată persoana căruia îi aparțineau cartușele.

Investigațiile pe cazul dat sunt efectuate în continuare de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

Notăm: de la începutul anului curent și până în prezent, polițiștii de frontieră au înregistrat 15 cazuri de trafic ilegal de arme și muniții, cu ridicarea a trei arme, două lunete, un încărcător, un amortizator și 109 cartușe. În toate cazurile, obiectele au fost transmise spre examinare balistică.

In this article