Locuitorii și oaspeții Orheiului vor fi din nou plăcut surprinși: pe 14 ianuarie va avea loc un concert memorabil

Atmosfera de sărbătoare va pune din nou stăpânire pe Orhei. După concertele grandioase organizate de echipa lui Ilan Șor în ajunul Revelionului și în noaptea dintre ani, Primăria...

Atmosfera de sărbătoare va pune din nou stăpânire pe Orhei. După concertele grandioase organizate de echipa lui Ilan Șor în ajunul Revelionului și în noaptea dintre ani, Primăria Orhei și Consiliul Raional îi invită pe toți în piața centrală din oraș! Pe 14 ianuarie, de Sfântul Vasile și Anul Nou pe stil vechi, la Orhei se va desfășura un frumos eveniment în stil național – o paradă spectaculoasă cu participarea colectivelor artistice din tot raionul și un concert susținut de artiști renumiți din Moldova.

Autoritățile locale au pregătit un amplu program festiv.

Spectacolul organizat cu prilejul sărbătorii Sfântului Vasile cel Mare și a Anului Nou pe stil vechi va începe la ora 16 și 50 de minute, când colectivele artistice din tot raionul vor porni în coloană de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” spre monumentul lui Vasile Lupu, în frunte cu fanfara Moșilor Crăciuni. Va fi un adevărat alai al sărbătorilor de iarnă.

La ora 17:00, va evolua ansamblul Centrului raional de cultură „Andrei Suruceanu”. În spiritul sărbătorii Sfântului Vasile, colectivul artistic a pregătit pentru vizitatori jocul Caprei și urături tradiționale. Nu va lipsi, evident, obiceiul semănatului de Anul nou pe stil vechi. Toate colectivele artistice care au evoluat în perioada sărbătorilor lângă pomul de Crăciun vor primi în dar colaci de sărbătoare în mod simbolic.

La ora 18:00, pe scenă va ucra Doina Arsene, cu un program muzical de excepție. Ulterior, vor evolua artiștii Vladimir Golea, Cristina Sirbu, Constantin Colun, Cristina Varzari, Victor Onofrei și Bogdan Stegarescu, care au pregătit pentru public cântece de iarnă și de sărbători.

In this article