Liderul PSRM critică gestul Maiei Sandu de a bloca grantul oferit de Japonia pentru Ministerul Afacerilor Interne din țara noastră

„Este un gest cinic de a bloca proiectele de aprovizionare cu apă a sute de mii de cetățeni, doar pentru că nu poți să-ți faci PR din asta”....

„Este un gest cinic de a bloca proiectele de aprovizionare cu apă a sute de mii de cetățeni, doar pentru că nu poți să-ți faci PR din asta”. Declarația  fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, după ce președintele Maia Sandu a blocat proiectul “Securitatea aprovizionării cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova” cu un cost estimativ de 52,8 milioane de dolari, elaborat pe parcursul anului trecut de Ministerul Agriculturii cu suportul experților Băncii Mondiale.

“Doamna președinte declară că noi trebuie să ajutăm oamenii, dar chiar în aceste clipe, la dumneaei pe masă stă legea votată de Parlament, care doar trebuie să o semneze, care permite ca peste 50 de milioane de dolari să vină în Moldova pentru aprovizionarea cu apă în Cahul, Rîșcani, stația de epurare de la Soroca. Apă și canalizare la Comrat. Vreo 100 de școli și 25 de spitale am putea să aprovizionăm cu apă. Iar Maia Sandu această lege nu o semnează. Care este explicația?  Pierdem aceste surse. Ieri a fost ultima zi. Cinic!”, a declarat Dodon.

Liderul socialiștilor a precizat că același lucru se întâmplă și cu grantul oferit de Japonia pentru Ministerul Afacerilor Interne din țara noastră.

“Dar cu MAI. Încă eu am dus negocierile cu Japonia să ne ofere 18-20 milioane de dolari grant, cadou, pentru procurarea mașinilor la pompieri. Stă documentul la președinte pe masă și nu îl semnează. Japonezii spun că nu înțeleg ce se întâmplă. E grav! Dacă nu poate face PR personal din asta, mai bine să blocheze”, a spus Dodon.

In this article