Dodon, despre exportul fără taxe pe piața rusă: Rezolvarea acestor probleme ține de rezultatele alegerilor parlamentare

Reluarea exportului de mărfuri moldovenești pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale depinde de rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a...

Reluarea exportului de mărfuri moldovenești pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale depinde de rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live. Socialistul a precizat că în prezent de rezolvarea acestei probleme nu se ocupă nimeni: nici Președinția, nici Parlamentul, care este în demisie, nici Guvernul.

“Rezolvarea acestor probleme ține de rezultatele alegerilor parlamentare. Nu e un șantaj. Dar dacă dreapta va câștiga la alegeri, atunci problema nu va fi rezolvată, căci ei nu vor putea să se înțeleagă cu Rusia. Vom câștiga noi, vom găsi soluția pentru a rezolva problema și deja cel târziu în septembrie agricultorii moldoveni să poată exporta marfa în Rusia fără achitarea taxelor. Altfel, va fi problemă enormă pentru sectorul agro-alimentar al Republicii Moldova. Să ne amintim de iarna 2014, când merele moldovenești înghețau pe deal”, declarat Dodon.

Amintim că acordul privind exportul unor categorii de mărfuri moldovenești pe piața rusă, fără achitarea taxelor vamale, a expirat la 1 aprilie 2021. Acest a cord a fost semnat în 2018, după o înțelegere dintre ex-președintele țării, Igor Dodon, și omologul său rus, Vladimir Putin.

In this article