Lansarea volumului „Identităţile Chişinăului: Strada 31 August 1989”

O adevărată capodoperă a fost lansată astăzi în capitală. Este vorba de cartea Identitățile Chișinăului, Strada 31 august 1989. Edilul Ion Ceban a propus ca după reparația străzii...

O adevărată capodoperă a fost lansată astăzi în capitală. Este vorba de cartea Identitățile Chișinăului, Strada 31 august 1989. Edilul Ion Ceban a propus ca după reparația străzii în sine să fie făcută o galerie de informații, care să fie plasată pe lungul străzii.

„Eu mă bucur să mă aflu aici. Era ca, într un fel sau altul, o piedică să ajungă. Mi-am tot felul de ședințe pe care le periclităm acuma cu bugetul, pentru că e o situație mai dificilă pentru toată zona și, credeți mă, câți e aici din neatins. Cultura este de neatins în buget. Noi astăzi discutam despre alte lucruri care pot fi într un fel înghețate sau lăsate pentru o perioadă mai bună din punct de vedere financiar. La cultură nu am atins nicio categorie de cheltuieli. Cred că ne puteam ține de aceste angajamente. Până la finele anului. În ceea ce privește ideea acestui nouă, capodoperă, o numesc la propriu. Pentru că astfel de lucruri nu le avem, dar le avem chiar de undeva în arhive, care trebuia cineva să acumuleze, să le pună într un stil, într un format frumos.

Și știți că la aceste cărți vin și cadouri din partea mea. Am muncit, mai am un mic restanțe de trecut, reparam unele pe parcurs. În acest sens. Eu mă bucur că e concomitent cu o altă idee pe care trebuie să o pun în practică. Este vorba despre reabilitarea străzii 31 August, care, conform contractului cu MApN, pe data de 31 decembrie ar trebui să fie dat în exploatare. Speaker1: Înțelegem că este o perioadă lungă. Vom face tot posibilul ca să fie cât mai rapid și nu este o stradă de tip pietonal, un coridor verde care va place celor care vor să meargă băiatul cu bicicleta, fie cu pietonal, cu mașina si ar fi foarte bine ca undeva, poate unele extrase de aici sa le putem pune pe panouri mai mari, informaționale de a lungul străzii sau de expoziții. Mă bucur că am avut proiecte frumoase pentru cei care nu sunt aici, în fața domniilor voastre cu Asociația Centrul și aceste proiecte vor crește ca și intensitate, ca și preocupare de familie”, a declarat Ceban.

Primarul spune că sunt multe restanțe, care vor fi recuperate ulterior.

In this article