Polițiștii au reținut un suspect în cazul omorului comis acum două săptămâni în raionul Hîncești

Polițiștii din Hîncești, în comun cu Procuratura raionului Hîncești și cu suportul ofițerilor Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, au reținut un bărbat de 38 de...

Polițiștii din Hîncești, în comun cu Procuratura raionului Hîncești și cu suportul ofițerilor Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, au reținut un bărbat de 38 de ani, suspectat de săvârșirea omorului.

La data de 27 ianuarie 2023, în jurul orelor 20:30, polițiștii de la Hîncești au fost sesizați  precum că, într-un apartament din orașul Hîncești a fost depistat cadavrul unui bărbat cu semne de moarte violentă.

În urma investigațiilor preliminare s-a stabilit că victimei de 68 de ani, i-au fost aplicate mai multe plăgi în regiunea feței și a gâtului.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de polițiști, la 8 februarie, suspectul a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un cunoscut de-al victimei, locuitor al orașului Hîncești, anterior judecat.

Pe acest caz, a fost pornită o cauză penală în baza art. 145 alin. (2), lit. i) și j) din Codul Penal – „Omor intenționat”.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă  închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea acumulării bazei probatorii în cadrul cauzei penale, dar și pentru a stabili cu exactitate circumstanțele cazului.

In this article