Apel al procurorilor admis de Curtea de Apel Cahul. Făptuitorului i-a fost stabilită o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, pentru omor și violență în familie

Curtea de Apel Cahul a examinat o cauză penală în privința unui bărbat de 50 de ani din municipiul Cahul, învinuit în comiterea infracțiunilor de violență în familie...

Curtea de Apel Cahul a examinat o cauză penală în privința unui bărbat de 50 de ani din municipiul Cahul, învinuit în comiterea infracțiunilor de violență în familie și omor a doi membri de familie (art.145 alin.(2) lit.a), e1), g) și 2011 alin.(2) lit.a) din Codul penal), urmare a apelurilor declarate de către procurorii din cadrul Procuraturii mun. Cahul și succesorul părții vătămate, împotriva sentinței Judecătoriei Cahul, sediul Central, din 13 aprilie 2022, prin care făptuitorul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani.
Astfel, prin decizia Colegiului judiciar al Curții de Apel Cahul din 24 ianuarie 2023, au fost admise apelurile declarate, casată parțial sentința primei instanțe, cu pronunțarea unei noi hotărâri, prin care: inculpatului i-a fost aplicată o pedeapsă mai aspră sub formă de închisoare pe un termen de 30 de ani.
Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, în perioada de timp noiembrie 2020 – august 2021, având scopul comiterii violenței în familie, manifestată prin intimidare în scop de impunere a voinței sau a controlului personal, deseori iniția conflicte cu fosta sa soție, iar după ce în august 2021, ultima a plecat cu traiul în apartamentul mamei sale, o telefona și, amenințând-o cu moartea, insista, ca ultima să se întoarcă în apartamentul lor comun, iar la cerințele soacrei, de a înceta persecutarea fiicei sale, dânsul, le-a amenințat pe ambele cu răfuială fizică.
În continuarea acțiunilor sale criminale, la 27 noiembrie 2021, aproximativ la ora 21:00, condamnatul aflându-se în stare de ebrietate, a intrat în scara blocului unde locuiau fosta soție și mama acesteia, situat în mun. Cahul.
După ce a așteptat o perioadă de timp până când ultimele au început a urca scara blocului, a efectuat în direcția lor câte o împușcătură dintr-o armă de vânătoare, în rezultatul cărui fapt soacra acestuia a decedat pe loc, iar fosta soție a decedat la spital.
Sentința este definitivă, dar poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile.
In this article