La spartul târgului: După ce moldovenii blocați la frontiera cu Germania au depășit problema, Maia Sandu a venit cu un apel în sprijinul lor

Lidera PAS, Maia Sandu, este acuzată de reprezentanții diasporei de faptul că a reacționat tardiv la problema moldovenilor blocați la frontiera dintre Franţa şi Germania. Deşi Guvernul a...

Lidera PAS, Maia Sandu, este acuzată de reprezentanții diasporei de faptul că a reacționat tardiv la problema moldovenilor blocați la frontiera dintre Franţa şi Germania. Deşi Guvernul a rezolvat deja această problemă, Sandu a postat un mesaj războinic pe Facebook, în care se arată preocupată de acest subiect.

„La frontiera dintre Franța și Germania rămân blocați peste 200 de oameni, iar la frontiera dintre Polonia și Ucraina zeci de moldoveni blocați dorm prin păduri, printre aceștia fiind și femei gravide și oameni cu probleme de sănătate”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

„Doamna Maia Sandu, e salutabil ca ați scris, dar e cu puțină întârziere, deja e rezolvată problema din Germania. Era binevenit alaltăieri să reacționați”, a replicat internautul Alexandru Costaş, într-un comentariu la postarea Maiei Sandu.

Amintim că Ministerul de Externe de la Chișinău negociază cu mai multe state pentru a crea un coridor de evacuare a ceteților moldoveni. În același timp, premierul Ion Chicu a declarat că Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat pentru această săptămână mai multe rute suplimentare charter.

„Recomandăm cetățenilor Republicii Moldova să evite aceste probleme pe drum pe cale terestră. Ele apar neapărat, fie din cauză că nu le permit autoritățile din țările respective să traverseze, fie că au pașapoartele expirate ”, a declarat Ion Chicu.

 

In this article