Mandate de arestare în cazul învinuiților cercetați pentru contrabanda cu bijuteriile fabricate de Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a dispus astăzi, 23 august, aplicarea mandatelor de arestare în cazul învinuiților de contrabandă cu bijuteriile declarate vineri, la punctul...

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a dispus astăzi, 23 august, aplicarea mandatelor de arestare în cazul învinuiților de contrabandă cu bijuteriile declarate vineri, la punctul de trecere a frontierei de la Palanca, cu mult sub valoarea lor reală (chiar dacă doar una din ele depășește 1,7 milioane lei).

Astfel, judecătorul a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile a celor doi bărbați – șoferul microbuzului care circula pe ruta „Chișinău-Odesa” și cetățeanul Ucrainei care i-a solicitat să le transporte.
În ceea ce privește soția șoferului, căreia acesta i-a transmis bijuteriile ca să le transporte în calitate de pasageră, în microbuzul condus de el, judecătorul a dispus plasarea ei în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru îndeplinirea obligației părintești față de cei doi copii minori ai familiei.
Potrivit datelor obținute de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și polițiștii de frontieră, infracțiunea are elemente transnaționale. Aceștia au stabilit că bijuteriile au fost introduse în Moldova prin contrabandă și au fost stocate ilegal, până la încercarea de scoatere a lor din țară, vineri, prin Palanca.

Investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

La 22 august, procurorii PCCOCS, împreună cu Poliția de Frontieră și ofițerii INI au anunțat că investighează un caz de contrabandă cu bijuterii, care a fost înregistrat în după-amiaza zilei de vineri, 19 august, la Palanca – frontiera de est cu Ucraina. Pe caz au fost reținute trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani – un cetățean al Ucrainei și un cuplu din Chișinău – șoferul unui microbuz și soția acestuia.

In this article