Klaus Iohannis: Este important pentru R. Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene

Președintele României Klaus Iohannis a salutat vineri faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, care are loc la Praga....

Președintele României Klaus Iohannis a salutat vineri faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, care are loc la Praga. Iohannis a subliniat că este un semnal important și pozitiv pentru Moldova, menționând faptul că România a susținut această propunere.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, spus Iohannis, potrivit Calea Europeană.

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut joi seara, 6 octombrie, de către președinta Maia Sandu, aflată în capitala Cehiei, unde participă la inaugurarea CPE.

„Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi.

Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”, a declarat președinta țării.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi, 6 octombrie, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE).

Șefa statului a declarat că a discutat cu liderii europeni despre situația energetică din Republica Moldova și a reiterat necesitatea acțiunilor hotărâte pentru menținerea păcii și consolidării securității în Europa.

sursa: replicamedia.md

In this article