Mii de ruși au ajuns în Moldova de la începutul mobilizării

De la începutul mobilizării în Rusia, anunțată de președintele rus Vladimir Putin pe 21 septembrie, puțin peste 3800 de cetățeni ai acestei țări au ajuns în Republica Moldova....

De la începutul mobilizării în Rusia, anunțată de președintele rus Vladimir Putin pe 21 septembrie, puțin peste 3800 de cetățeni ai acestei țări au ajuns în Republica Moldova. Pe de altă parte, 1406 ruși au părăsit, în această perioadă, Moldova. Datele au fost oferite de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 7 octombrie. Potrivit lui Vasiloi, marea majoritate a cetățenilor ruși care au trecut frontiera moldovenească dețin, inclusiv, cetățenia Republicii Moldova.

Conform sursei citate, în perioada menționată, 249 de ruși nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, din cauza nerespectării cerințelor de intrare în Moldova în conformitate cu legea.

„Nu vorbim despre cetățenii unei anumite țări. Sunt și cetățeni din alte țări cărora nu li s-a permis intrarea în Moldova pentru că nu au îndeplinit cerințele de intrare”, a spus Vasiloi.

Potrivit șefului Poliției de Frontieră, din 21 septembrie, și până azi, nu au fost permise intrarea în Republica Moldova a 514 cetățeni ai Ucrainei, 239 ai României, 102 ai Turciei.

Precizăm că rețelele de socializare apar tot mai multe povești despre modul în care cetățenii ruși care fug de mobilizare nu au voie să intre în Republica Moldova. NM a clarificat, câte cazuri de acest gen există în realitate, dar și ce trebuie să facă rușii pentru a intra în Republica Moldova.

sursa: newsmaker.md

In this article