Jurnaliștii Zugo.md au făcut auditul electoral al averii lui Igor Grosu și au descoperit terenuri, care costă doar 250 lei

Al doilea lider de partid căruia ZUGO îi face Audit electoral este șeful PAS, Igor Grosu. În declarația sa de averea sunt indicate câteva terenuri cu valoare de...

Al doilea lider de partid căruia ZUGO îi face Audit electoral este șeful PAS, Igor Grosu. În declarația sa de averea sunt indicate câteva terenuri cu valoare de circa 250 de lei, dar și mai multe locuințe.

Grosu a depus declarația pe proprie răspundere la CEC pe 13 mai 2021. Datele din document sunt indicate pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020.

Familia Grosu a obținut venit de peste 600.000 de lei din salarii, remunerări, indemnizațiile pe care primesc copiii peste Prut și vânzarea anumitor bunuri. Liderul PAS dispune de un apartament, două case și un spațiu comercial. Valoarea totală a bunurilor depășește 633.000 de lei.

Conform documentului publicat anterior de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), una dintre case și apartamentul au fost cumpărate, iar altă locuință – primită după semnarea unui contract de donație.

De asemenea, candidatul la fotoliul de deputat mai deține și șapte terenuri. Dintre ele șase sunt agricole, iar unul intravilan. Cele mai multe dintre ele au fost obținute prin donație sau moștenire.

În declarația publicată de ANI pentru 2019, însă, se mai regăsește un teren intravilan. Acesta a fost cumpărat în 2011 și valorează peste 130.000 de lei.

Familia mai deține și un automobil de marca Volkswagen, produs în 2009. Mașina a fost procurată în 2017 cu 7800 de euro.

Sursa: zugo.md

In this article