Grigore Novac: SIS a fost ajutat de unii membri ai Parlamentului să inducă în eroare comisia de anchetă în cazul Ceaus

Nu toți deputații sunt interesanți de elucidarea cazului răpiri lui Nicolae Ceaus și rolul pe care l-au avut serviciile speciale moldovenești în transportarea cu forța a ex-judecătorului ucrainean...

Nu toți deputații sunt interesanți de elucidarea cazului răpiri lui Nicolae Ceaus și rolul pe care l-au avut serviciile speciale moldovenești în transportarea cu forța a ex-judecătorului ucrainean de pe teritoriul Republicii Moldova în Ucraina. Vicepreședintele și secretarul comisei parlamentare de anchetă, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, au anunțat, la o conferință de presă, că aceste scurgeri de informații au avut drept scop să ajute SIS să inducă ancheta comisiei pe o pistă greșită. 

”Domnul Esaulenco, nu știu cum, a avut acces la materialele anchetei noastre parlamentare. Prin ce metodă? Înseamnă că și pe noi în Parlament are surse de a ne urmări, pentru că are acces la toate materialele, inclusiv care au parvenit și din alte structuri, nu doar de la SIS”, a spus Lebedinschi. 

Secretarul comisiei, Grigore Novac, a declarat că ”sursa” SIS în Parlament a fost identificată foarte ușor, ținând cont că numărul persoanelor care aveau acces la rezultatele anchetei era foarte limitat.  

”Cunoaștem cine din așa-numiții funcționari din cadrul Parlamentului a făcut această scurgere de informații, adică materialele de anchetă care erau în safeu în Parlament. Știm unde și cum. Ne-am dat seama, pentru că numărul persoanelor care aveau acces era limitat la minim”, a menționat Novac.

Amintim, din componența comisiei fac parte nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare: Adrian Lebedisnchi (PSRM), Grigore Novac (PSRM), Fiodor Gagauz (PSRM), Alexandru Jizdan (PDM), Vladimir Cebotari(Pro – Moldova), Grigore Repeșciuc (Partidul Șor), Vadim Fotescu (Partidul Șor), Oazu Nantoi (PAS), Vasile Năstase (PPDA).

In this article