Dezvăluiri despre reținerea persoanelor, care îl filau pe judecătorul de la Curtea de Apel Chișinău

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost nevoit să organizeze reținerea în cazul judecătorului de la Curtea de Apel Chișinău, care ar fi fost filată de anumite...

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost nevoit să organizeze reținerea în cazul judecătorului de la Curtea de Apel Chișinău, care ar fi fost filată de anumite persoane, pentru a ascunde că și ei urmăreau această persoană. Declarația a fost făcută de vicepreședintele comisiei de anchetă pe cazul Ceaus, deputatul PSRM Adrian Lebedisnschi.

”Acea reținere cu faimă de către SIS a unor persoane care filau un judecător a avut loc pentru că și SIS îl fila pe acel judecător și întâmplător нарвались на своих. Au văzut că cineva încă îi mai filează. Asta e menirea SIS? Să fileze judecătorii, deputații, miniștrii, funcționarii? Ori s asigure securitatea statului”, a declarat deputatul.

Parlamentarul a declarat, joi la o conferință de presă, conducerea SIS încalcă vădit legislația. Ancheta desfășurată de comisie a stabilit că administrația SIS le permite serviciilor speciale străine să fileze ilegal și nestingherit persoane pe teritoriul Republicii Moldova.

In this article