Joseph Daul: Republica Moldova a recâștigat încrederea Uniunii Europene

Intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost subiectul-cheie discutat astăzi la întrevederea Prim-ministrului Maia Sandu cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European (PPE), aflat...

Intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost subiectul-cheie discutat astăzi la întrevederea Prim-ministrului Maia Sandu cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European (PPE), aflat în vizită la Chișinău, transmite Breaking News.

Premierul a apreciat înalt sprijinul familiei PPE, oferit țării noastre în cadrul instituțiilor europene, și a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe această susținere în implementarea reformelor democratice şi avansarea în parcursul său european.

La rândul său, Joseph Daul, Președintele PPE, a declarat că urmărește îndeaproape evoluția situației din Moldova de-a lungul anilor și mai ales în ultimele luni și admiră curajul și maturitatea politică a Prim-ministrului Maia Sandu și a Viceprim-ministrului Andrei Năstase, care au găsit o soluție pentru a oferi cetățenilor un guvern pentru toți, nu doar pentru unii.

Totodată, Joseph Daul a reafirmat susținerea totală pentru guvernul condus de ACUM, care are o misiune foarte dificilă și complicată, aceea de a readuce Moldova pe calea cea dreaptă. „Datorită primelor acțiuni concrete ale Guvernului Sandu, Republica Moldova a recâștigat încrederea Uniunii Europene, care este deja pe cale să transfere prima tranșă de asistență financiară, care a fost blocată în trecut”, a mai adăugat Președintele PPE.

In this article


Join the Conversation