Joe Biden pregătește un anunț crucial

Planurile pentru ca preşedintele Joe Biden să-şi anunţe oficial candidatura pentru un al doilea mandat săptămâna viitoare sunt în curs de desfăşurare. Anunţul ar urma să fie făcut printr-un videoclip...

Planurile pentru ca preşedintele Joe Biden să-şi anunţe oficial candidatura pentru un al doilea mandat săptămâna viitoare sunt în curs de desfăşurare. Anunţul ar urma să fie făcut printr-un videoclip de campanie care urmează să fie lansat pentru a răspunde definitiv la întrebarea dacă va candida din nou şi declanşând un efort agresiv de strângere de fonduri, pentru a-i ajuta pe democraţi să păstreze Casa Albă, relatează CNN.

 

Un cerc restrâns de consilieri şi aliaţi ai lui Biden se pregăteşte pentru un anunţ video marţi, care ar coincide cu aniversarea anunţului campaniei lui Biden din 2019, potrivit a patru surse familiare cu situaţia, informează News.ro.

Consilieri din interiorul şi din afara Casei Albe avertizează că data anunţului s-ar putea modifica în cazul unor evenimente neprevăzute, dar s-a luat o decizie că „nu mai este util sau necesar să nu spunem doar ceea ce este evident: va candida”, a declarat un oficial democrat de rang înalt pentru CNN.

Joe Biden și-a făcut toate calculele

Biden a declarat săptămâna trecută că şi-a finalizat „calculul” cu privire la o candidatură în vederea realegerii şi că îşi va anunţa intenţiile în curând.

„Am făcut deja acest calcul. Vom anunţa relativ curând”, a spus Biden la plecarea din Irlanda.

„Călătoria aici doar mi-a întărit sentimentul de optimism cu privire la ceea ce se poate face”, a spus preşedintele reporterilor.

„Am spus că planul meu este să candidez din nou”, a precizat el.

In this article