Angelica Frolov a depus mărturii împotriva Mitropolitului Vladimir. Episcopul este acuzat de instigare la ură și homofobie

Coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M și activista LGBTQ+, Angelica Frolova, a anunțat că ar fi depus la poliție mărturii împotriva Mitropolitului Moldovei. Potrivit ei, mitropolitul de...

Coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M și activista LGBTQ+, Angelica Frolova, a anunțat că ar fi depus la poliție mărturii împotriva Mitropolitului Moldovei. Potrivit ei, mitropolitul de multe ori a instigat la ură și discriminare împotriva persoanelor LGBTQ+.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Angelica Frolova a declarat că ar fi depus o mărturie împotriva Mitropolitului Vladimir. Activista a specificat că mărturia sa nu este o bătălie cu religia creștină, dar o luptă împotriva urii și intoleranței.

„Azi am fost la poliție și am depus mărturii în urma plângerii pe mitropolitul Moldovei, cetățeanul Vladimir Cantarean. Mitropolitul de multe ori a instigat la ură și discriminare împotriva persoanelor LGBT, el se crede deasupra legilor. Eu sunt activistă pentru drepturile omului și pun mai presus decât toate, drepturile omului și egalitatea tuturor cetățenilor. Pentru mine respectul față de demnitatea altor oameni este o valoare importantă. Nu este o bătălie cu religia creștină, valorile veridice ale acestei religii sunt deoparte de ura și intoleranța pe care le promovează unii dintre slujitorii ei”, a declarat Angelica Frolova.

In this article