Trei străini cu acte falsificate, descoperiți la intrarea în Republica Moldova

La trecerea frontierei de stat au fost identificați în fluxul de călători trei cetățeni străini, care aveau acte falsificate. Două premise de conducere și o viză electronică, toate...

La trecerea frontierei de stat au fost identificați în fluxul de călători trei cetățeni străini, care aveau acte falsificate. Două premise de conducere și o viză electronică, toate cu semne vădite de falsificare, au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Cazurile au fost consemnate ieri, 20 aprilie 2023.

În PTF Tudora, polițiștii de frontieră documentează un șofer din Israel. Străinul a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Din verificările primare s-a stabilit că actul este falsificat, iar la audieri bărbatul a recunoscut că l-a cumpărat contra sumei de 10 mii hrivne.

În PTF Leușeni, o tânără din Ucraina a prezentat printre documente și permisul de conducere, pe care l-a perfectat ilegal. După ce polițistul de frontieră a informat că actul conține indici clari de falsificare, în declarații cetățeanca nu a ascuns că l-a obținut prin intermediar, contra sumei de 100 EUR.

În PTF Aeroportul Internațional Chișinău, falsul în documente oficiale a constituit motiv de refuz de intrare în R. Moldova pentru un pasager de la ruta „Istanbul-Chișinău”. Pentru a justifica scopul vizitei, cetățeanul Egiptului a prezentat o viză electronică, care ar fi aplicată pe numele său de către misiunile diplomatice armene. Ca urmare a verificării adiționale a vizei, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificată.

Cercetările pe faptele ilegale sunt continuate de către angajații Poliției de Frontieră.

In this article