Israelul a fost atacat cu zeci de rachete. Spațiul aerian a fost închis

Zeci de rachete au fost lansate de pe teritoriul Libanului în Israel, a anunțat armata israeliană. Atacurile au loc în contextul în care tensiunile în regiune au crescut...

Zeci de rachete au fost lansate de pe teritoriul Libanului în Israel, a anunțat armata israeliană. Atacurile au loc în contextul în care tensiunile în regiune au crescut ca urmare a unui raid efectuat de poliția israeliană în moscheea al-Aqsa din Ierusalim, scrie digi24.ro, cu referire la CNN.

Israelul a închis spațiul aerian în nordul țării, în urma atacurilor. Nu au fost raportate până acum decese și nu este încă clar ce grupare din Liban a lansat rachetele.

Tirul de rachete a fost surprins în mai multe filmări de amator.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a fost la rândul său pus la curent cu „recentele evenimente legate de securitate la granița de nord a Israelului”, a comunicat ministerul Apărării.

Poliţia israeliană a intervenit în forță, marți seară, 4 aprilie, în interiorul Moscheii al-Aqsa din Ierusalimul de Est pentru a disloca ceea ce a numit „agitatori” care ar fi introdus „focuri de artificii, bastoane şi pietre” în interior. Incidentul a fost condamnat puternic în lumea musulmană.

La scurt timp, liderul din Palestina al grupării Hamas, Ismail Haniyeh, a sosit la Beirut pentru a avea discuții cu reprezentanții grupării Hezbollah.

Hezbollah a anunțat ulterior că va susține „toate măsurile” pe care palestinienii le vor lua ca răspuns.

Mai multe atacuri cu rachete au fost lansate în ultimii ani, dinspre Liban spre Irael, însă de mică amploare.

Atacurile de joi constituie cel mai grav incident dintre cele două țări de după războiul din 2006 în care au murit în jur de 1.200 de libanezi și 165 de israelieni.

In this article