Irina Vlah: 9 mai rămâne sărbătoare națională, poporul nostru a adus o mare contribuție la Marea Victorie

Oamenii din Moldova au adus o mare contribuție la înfrângerea Germaniei naziste, iar Ziua Marii Victorii este astăzi sărbătoare națională. Aceasta a declarat într-un discurs de felicitare cu...

Oamenii din Moldova au adus o mare contribuție la înfrângerea Germaniei naziste, iar Ziua Marii Victorii este astăzi sărbătoare națională. Aceasta a declarat într-un discurs de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai, liderul „Platformei Moldova” Irina Vlah.

„Până la 400 de mii de oameni din Moldova au luptat pe toate fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Aproximativ 54 de mii dintre ei au murit. Prețul păcii ne-a costat 26 de milioane de vieți ale sovieticilor”, a menționat politiciana.

De asemenea, Vlah și-a exprimat regretul că autoritățile încearcă să priveze oamenii de un sentiment de mândrie față de generația de învingători.

„Cum poți uita istoria țării tale? Cum poți să nu-ți comemorezi proprii bunici? Adresăm aceste întrebări autorităților astăzi dar nu primim răspuns. De fapt, pe nimeni nu interesează răspunsul trădătorilor”, a spus Irina Vlah.

In this article