Președinta Maia Sandu a participat la evenimentul de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia solemnă a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”.

Cu acest prilej, șefa statului a subliniat că, acum 79 de ani, a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. În această sunt comemorați toți cei care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Toți cei aproximativ 56 de mii de oameni care nu s-au mai întors acasă din război sunt durerea noastră, durerea Moldovei. Un frate al bunicului meu a murit pe front. Aproape fiecare dintre noi are un străbunic sau un bunic sau o altă rudă care nu s-a întors acasă de pe front. Și părintele cuiva a murit pe front.

Și fratele cuiva. Toți erau frații, surorile, părinții, bunicii noștri. Toți erau ai noștri. Și toți aveau visul și speranța că pacea pentru care au luptat va dura mereu. Ei au murit pentru ca noi să trăim în pace. Să-i comemorăm cu pietate și să lăsăm moștenire generațiilor care vin o țară pașnică”, a spus Președinta Maia Sandu.

In this article