Ion Păduraru: Este greșit să numești în Consiliul Suprem de Securitate persoane, care nu au nicio tangență cu activitățile statului

Numirea în Consiliul Suprem de Securitate a persoanelor care nu au acces la secretul de stat este o greșeală. Declarația a fost făcută de către fostul șef al...

Numirea în Consiliul Suprem de Securitate a persoanelor care nu au acces la secretul de stat este o greșeală. Declarația a fost făcută de către fostul șef al administrației prezidențiale, Ion Păduraru, pentru News Maker. Păduraru a precizat că majoritatea subiectelor discutate la ședințele CSS țin de secrete de stat.

„Sincer să fiu, mi se pare greșit să numești în Consiliul Suprem de Securitate persoane, care nu au nicio tangență cu activitățile statului. (…) Prezența acestor persoane în CSS nu le conferă legitimitate”, a spus Ion Păduraru.

Fostul șef al administrației prezidențiale a mai adăugat că în perioada în care Nicolae Timofti era Președinte al Republicii Moldova, acesta a inclus liderii Alianței pentru Integrarea Europeană în componența CSS, dar aceștia se aflau la guvernare și erau deputați în Parlament.

In this article