De săptămâna viitoare, consumatorii casnici vor plăti mai puțin pentru energia electrică

Din 01 februarie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, noile tarife la electricitate pentru consumatorii finali. Astfel,...

Din 01 februarie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, noile tarife la electricitate pentru consumatorii finali.

Astfel, consumatorii casnici deserviți de Premier Energy, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă, vor achita 1,51 de lei/kWh, față de tariful actual de 1,68 de lei/kWh. În cazul consumatorilor conectați la rețelele de tensiune medie, tariful scade de la 1,32 la 1,25 de lei/kWh, iar al celor conectați la rețelele de tensiune înaltă, de la 1,17 la 1,14 lei/kWh.

În 2020, președintele Igor Dodon a solicitat micșorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali. Dodon a declarat că această cerere este motivată de mai mulți factori: prețul la petrol, cursul valutar și micșorarea prețului de cumpărare a energiei electrice de la Cuciurgan.

Ultima scumpire a electricității a fost înregistrată în august 2019, pe timpul când Guvernul era condus de Maia Sandu. Atunci, tariful achitat de populația din nordul țării a fost majorat cu 16,7% până la 2,23 lei/kWh. Pentru consumatorii casnici din centrul și sudul țării tariful s-a majorat cu 5,5% și a ajuns până la 1,89 de lei/kWh.

In this article