Ion Chicu: Țara noastră oferă condiții avantajoase companiilor locale dar și celor străine, care activează în domeniul IT

„Republica Moldova se poziționează în calitate de lider regional în domeniul tehnologiei informației”. Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu și a fost făcută în cadrul Forumului Internațional „Viitorul digital...

„Republica Moldova se poziționează în calitate de lider regional în domeniul tehnologiei informației”. Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu și a fost făcută în cadrul Forumului Internațional „Viitorul digital al economiei globale”, care are loc în Kazahstan, transmite Breaking News.

În discursul său, premierul moldovean a subliniat că țara noastră oferă condiții avantajoase companiilor locale dar și celor străine, care activează în domeniul IT. „Pe platforma „Moldova IT Park” de la Chișinău, astăzi activează peste 500 de companii. Dintre acestea, 133 sun companii IT cu capital străin. Rezidenții beneficiază de facilități fiscale sub forma unei taxe unice de 7% din vânzări. Moldova IT Park a reușit să obțină recunoaștere internațională, fiind considerat drept unul din cele mai eficiente instrumente de dezvoltare a sectorului IT din lume”, a precizat premierul moldovean.

Condițiile atractive, oferite de stat, au dat un impuls serios industriei IT din țara noastră a adăugat Ion Chicu. „Exportul de produse și servicii IT a depășit domeniile tradiționale de export în țara noastră, precum vinificația și industria textilă, chiar dacă și aceste domenii au înregistrat creșteri,” a subliniat Ion Chicu.

În încheierea discursului său. prim-ministrul Republicii Moldova, a invitat investitorii din domeniu să dezvolte proiecte digitale în țara noastră.

Evenimentul, care se desfășoară al treilea an consecutiv la Alma-Ata, a întrunit reprezentanți ai peste 50 de companii IT din lume. La forum a participat și oficiali de rang înalt din cadrul ONU și UNICEF, dar și conducătorii Guvernelor din Uniunea Economică Eurasiatică.

Forumului Internațional „Viitorul digital al economiei globale”, care se desfășoară al treilea an consecutiv la Alma-Ata, a întrunit reprezentanți ai peste 50 de companii IT din lume. La forum a participat și oficiali de rang înalt din cadrul ONU și UNICEF, dar și conducătorii Guvernelor din Uniunea Economică Eurasiatică.

 

In this article


Join the Conversation