Ion Chicu: Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport

Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport, a declarat premierul Ion Chicu, după ce a inspectat astăzi aeroporturile din Bălți și Mărculești. Chicu a fost...

Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport, a declarat premierul Ion Chicu, după ce a inspectat astăzi aeroporturile din Bălți și Mărculești. Chicu a fost însoțit de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, directorul Agenției Proprietăți Publice, Mihai Rusu, precum și șeful Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei.

“Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport. În acest moment vorbim despre posibilitatea de lansare a unor curse low-cost de aici. Cred că e necesară o colaborare intensă dintre conducerea Aeroportului Internațional Marculesti, Autoritatea Aeronautică Civilă și APP pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Obiectivul ar fi ca din luna mai 2020 să se opereze deja curse charter.”, a declarat Ion Chicu.

Directorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici, a prezentat premierului pista de 2520 de metri, tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, dar și aeronavele din dotare. În context, acesta a afirmat că Aeroportul este funcțional și oricând poate primi o gamă largă de nave. Managerul a menționat investițiile necesare pentru construcția terminalului pentru pasageri și dezvoltarea infrastructurii aeroportului.

Iar directorul Aeroportului Bălți, Viorel Catană, a solicitat susținere în vederea dezvoltării Școlii de Aviație, întrucât în ultimii 20 de ani nu au fost pregătiți specialiști in domeniu. Costurile pentru a pregăti un pilot peste hotare se ridică la 70 de mii de euro.

 

In this article


Join the Conversation