Ion Chicu a ascultat revendicările protestatarilor

Statul va face tot ce trebuie ca să susțină veteranii conflictului de pe Nistru. Declarația a fost făcută în această seară la întrevederea premierului Ion Chicu cu reprezentanții...

Statul va face tot ce trebuie ca să susțină veteranii conflictului de pe Nistru. Declarația a fost făcută în această seară la întrevederea premierului Ion Chicu cu reprezentanții protestatarilor. Discuțiile au avut loc la Guvern și au durat mai bine de două ore. Premierul a îndemnat din start reprezentanții combatanților la discuții constructive fără șantaj și presiuni. Ion Chicu le-a mai recomandat combatanților să se abțină de la acțiuni și măsuri care duc la scindarea societății.

Șeful Guvernului a ascultat toate revendicările și solicitările venite din partea reprezentanților veteranilor conflictului de pe Nistru și a venit cu propuneri și soluții concrete.

Premierul le-a propus veteranilor să se uneasă într-o singură structură. Potrivit lui Chicu, în prezent, în Moldova există zeci de organizații ale veteranilor de pe Nistru. Un reprezentant al acestora a confirmat această informație și a declarat că cele 50-60 de organizații, care sunt în prezent, majoritatea reprezintă partidele politice. Aceștia au susținut ideea premierului de a crea un singur departament care se va ocupa strict de problemele veteranilor și nu a forțelor politice.

Un alt aspect discutat la ședință s-a referit la legitimațiile veteranilor. S-a constatat că sunt legitimații date unora care nu au fost participanți la lupte. Lucrul acesta a fost confirmat și de combatanți. Premierul  a solicitat ajutorul veteranilor pentru depistarea acestor oameni.

”Trebuie să ne asigurăm că doar veteranii au legitimații și aceștia nu trebuie purtați pe drumuri ca să obțină acest document”, a spus premierul.

La această ședință șeful Guvernului a amintit despre toate legile adoptate și documente propuse spre adoptare care au menirea de consolidare a protecției sociale a veteranilor.

Ion Chicu le-a propus veteranilor să se întâlnească marți dimineața, la ora 07:00, la Guvern, pentru a face totalurile discuțiilor din această seară.

In this article