Nicolae Negru: PAS trebuie să o retragă pe Olesea Stamate din cursa pentru un mandat de deputat în circumscripţia Hânceşti

Partidul Acţiune şi Solidaritate trebuie să o retragă pe Olesea Stamate din cursa pentru un mandat de deputat în circumscripţia Hânceşti, pentru a păstra şanse la prezidenţialele din...

Partidul Acţiune şi Solidaritate trebuie să o retragă pe Olesea Stamate din cursa pentru un mandat de deputat în circumscripţia Hânceşti, pentru a păstra şanse la prezidenţialele din acest an. Este opinia exprimată de jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

“PAS trebuie să-și facă aliați, dacă Maia Sandu vrea să câștige alegerile prezidențiale din toamnă. De aceea, e momentul să o retragă pe Olesea Stamate din competiție, demonstrând că poate fi realistă, flexibilă, că ratingul nu i s-a urcat la cap și că pune interesul general deasupra celui de partid”, scrie Nicolae Negru.

Acesta spune că Maia Sandu nu va fi iertată de electoratul de dreapta, dacă va pierde în cursa de la Hânceşti.

“Dacă ea îi va avantaja pe socialiști acum, alții ar putea, din răzbunare, să o facă la toamnă. Andrei Năstase a plătit pentru votul în favoarea Rusiei la APCE. Să nu creadă Maia Sandu că va fi iertată, dacă va „dărui” mandatul de deputat în Parlament socialiștilor”, mai scrie Nicolae Negru.

In this article