PAS despre candidatura lui Năstase la prezidențiale: Nu are şanse reale

Conducerea PAS nu priveşte cu ochi buni desemnarea liderului PPDA, Andrei Năstase, drept candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Amintim că această decizie a fost luată...

Conducerea PAS nu priveşte cu ochi buni desemnarea liderului PPDA, Andrei Năstase, drept candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Amintim că această decizie a fost luată ieri, la şedinţa Consiliului Naţional Politic al formaţiunii.

„PAS a luat act de încheierea subită de către PPDA a procesului de selectare și desemnare a candidatului unic și apolitic din partea forțelor pro-europene pentru alegerile prezidențiale. Reiterăm necesitatea susținerii unui candidat cu șanse reale de a-l învinge pe Dodon, avându-se în vedere importanța crucială a acestui scrutin pentru viitorul european și democratic al Republicii Moldova”, se conţine într-o declaraţie a PAS.

Ieri, şi vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a regretat faptul că PAS a tratat cu indiferenţă apelurile Platforme DA de identificare a unui candidat unic apartiiinic la prezidenţiale.

“Patru luni am făcut tot posibilul, absolut tot, pentru a identifica un candidat pentru unitate naţională, un candidat nepartiinic. Regretăm, că, nu ştiu de ce, acest deziderat al Platformei DA, această idee de unitate, de unii a fost tratat ca o slăbiciune”, a declarat Alexandru Slusari.

In this article