Ion Ceban vrea mai multă claritate cu privire la evenimentului de 21 mai: Până în ziua de astăzi, nu înțeleg ce se va întâmpla la acest eveniment

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că nu înțelege ce se va întâmpla la evenimentul de 21 mai, organizat de Maia Sandu. În cadrul emisiunii „Rezoomat”...

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că nu înțelege ce se va întâmpla la evenimentul de 21 mai, organizat de Maia Sandu. În cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea.md, edilul a spus că nu cunoaște conceptul evenimentului.

„Eu am zis că noi suntem gata să oferim orice suport se cere din partea noastră, începând cu partea de salubrizare, orice este nevoie. Unde poate primăria să contribuie instituțional. Acum, până în ziua de astăzi, nu înțeleg ce se va întâmpla la acest eveniment pe 21 mai, dacă dumneavoastră aveți mai multă informație”, a afirmat Ion Ceban.

El a adăugat că evenimentul este peste 19 zile și că ar trebui să existe un dialog între autoritățile centrale și cele locale pentru a asigura buna desfășurare a acestuia.

„Înțeleg că doamna președinte se întâlnește acum cu exponenți ai diferitelor domenii, sectoare și văd acest lucru ca fiind unul corect. Doar că noi nu trebuie să rămânem cu dumneavoastră la discuții. Adică nu ne ducem să facem cuiva plăcerea doar pentru că suntem”, a subliniat primarul.

Ion Ceban a criticat și guvernarea PAS, pe care a acuzat-o de nereușite și de abuzuri.

„Au fost încălcări strâmbe multe. Dacă mă întrebați pe mine, poate acum partidul de guvernământ să iasă din această zonă de neîncredere din partea cetățenilor? Eu cred că nu. Pentru că deja doi ani de zile s-au scurs, iar sunt trei ani de mandat aici nu putem diviza, că cineva nu este responsabil sau cu cineva este responsabil, toată lumea este responsabil. Puterea este totală. Ca să înțelegeți. Deci, puterea este deplină. Nu a existat vreun partid sau vreo conducere în Republica Moldova care să aibă astfel de pârghii și să mai subjuge instrumentele existente a organelor de dreapta, a sistemului de justiție, a Curții Constituționale, unde sunt toți practic membrii PAS sau membri apropiați PAS. Deci, nu a existat niciodată în Republica Moldova o astfel de conducere și aici nu există nicio scuză. Dar aici nimeni nu poate găsi o scuză. Normal să faci dușmani pe toți în stânga și în dreapta și să îi acuzi de nereușitele tale. Nu este corect”, a spus Ion Ceban.

In this article