Ion Ceban: Transportul public circulă pe toate rutele municipale, cu mici abateri de la program, pe cursele care duc spre suburbii

Transportul public circulă pe toate rutele municipale, cu mici abateri de la program, pe cursele spre suburbii, a menţionat primarul general, Ion Ceban, în şedinţa operativă a serviciilor...

Transportul public circulă pe toate rutele municipale, cu mici abateri de la program, pe cursele spre suburbii, a menţionat primarul general, Ion Ceban, în şedinţa operativă a serviciilor responsabile de deszăpezirea oraşului.

,,Joi la linie au fost emise 323 troleibuze şi 101 autobuze. În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil lucrează pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Securitate Publică”, a spus primarul general.

Edilul capitalei, a solicitat șefilor de subdiviziuni să continue inspectarea zonelor problematice, în special a traseelor în pantă, drumurile de acces spre suburbii și sectoarele din preajma instituțiilor de menire socială.

,,Îndemnat cetățenii să fie prudenți în trafic, iar agenţii economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea”, a conchis Ion Ceban.

De menţionat că ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit noaptea trecută la deszăpezire cu 63 de utilaje, fiind împrăștiați 947 metri cubi de material antiderapant și 293 tone sare. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit cu 45 de utilaje cu perie și lamă, fiind împrăștiate 7 tone de material antiderapant.

De dimineaţă angajații întreprinderilor municipale gestionare a fondului locativ au fost antrenați la deszăpezirea în stațiile de așteptare pe trecerile de pietoni, la platformele de gunoi și pe căile de acces spre instituțiile de menire sociale.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a intervenit cu 11 utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei, fiind împrăștiate 600 kg de sare și 150 soluție lichidă.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat ca pe parcursul zilei, drumarii să continue intervenția pe arterele secundare și pe traseele din suburbii unde circulă transportul public.

In this article