Ion Ceban, în vizită la instituțiile educaționale din comuna Băcioi, reabilitate cu susținerea municipalității

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a întreprins azi o vizită în comuna Băcioi, acolo unde a ajuns la câteva instituţii educaţionale din localitate unde au fost deja...

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a întreprins azi o vizită în comuna Băcioi, acolo unde a ajuns la câteva instituţii educaţionale din localitate unde au fost deja realizate sau au loc lucrări de reparaţii și reabilitare.

„Orice investiție realizată, trebuie să fie utilă și necesară oamenilor și comunităților. Am fost plăcut surprins, astăzi, la Băcioi, să văd că proiectele de investiții municipale pe care le-am realizat în acest an, la Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din Băcioi, Gimnaziul nr. 102 din satul Brăila și Grădinița „Ion Creangă”, au ca rezultat crearea condițiilor confortabile și moderne pentru procesul educațional”, a menţionat Ion Ceban.

În acest an, Primăria Chișinău a finanțat sută la sută proiectul de renovare a sistemului de încălzire de la Liceul „Gr. Vieru”. Este vorba despre o investiție de aproape 2,3 milioane de lei.

Rezultatul este confortul termic pentru cei aproape 600 de elevi și profesori, dar și micșorarea cheltuielilor pentru facturile la căldură cu aproape 50 la sută.

„Pentru prima dată, din anul 1987, au fost schimbate caloriferele și țevile din toată școala, în sălile de clasă, holuri, cantină. În cadrul proiectului sunt reparate și blocurile sanitare din școală, dar și din sala de coregrafie. Tot în acest an, a fost renovată prin montarea pavajului curtea liceului, aleile și intrările pe teritoriul școlii. Au fost instalate felinare, bănci și urne pentru gunoi pe teritoriul instituției. Lucrările au costat peste 1,7 milioane de lei și au fost achitate integral din bugetul municipal”, a descris proiectul edilul Ion Ceban.

Același proiect a fost implementat la Gimnaziul nr. 102 din satul Brăila, unde s-a reparat curtea și s-a amenajat zona verde. Costul proiectului a fost de peste 720 000 de lei și a fost achitat sută la sută de Primăria Chișinău.

În urma discuțiilor cu pedagogii și administrația locală, s-a decis să se investească și în construcția unui bloc de studii pe teritoriul gimnaziului din Brăila, care va permite organizarea orelor de curs într-un singur schimb pentru cei peste 100 de elevi.

De asemenea, la grădinița nr. 140 ,,Ion Creangă” sunt create condiții mai bune pentru joacă și dezvoltarea fizică a copiilor. În urma solicitărilor educatorilor, s-a investit în construcția unui mini-teren de sport și instalarea zonelor cu nisip. Este vorba despre o investiție de jumătate de milion de lei.

„În patru ani, împreună cu administrația locală au fost realizate multe proiecte bune și necesare pentru comuna Băcioi. S-a construit o grădiniță în satul Brăila, s-a redeschis grădinița nr. 140, după o stagnare de aproape trei decenii, s-a reparat și extins grădinițele nr. 171 și nr. 101, instituțiile de învățământ, s-a modernizat infrastructura rutieră și transportul public. Este vorba despre o investiție de aproape 18 milioane de lei. Același lucru îl vom continua și în acest mandat. Nu ne interesează culorile politice ale primarilor, dar necesitățile localităților și ale cetățenilor”, a conchis edilul capitalei.

In this article