Cum va arăta semnătura Ancăi Dragu pe leii moldovenești?

După ce Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), semnătura acesteia va apărea pe bancnotele moldoveneşti. Potrivit actelor semnate de...

După ce Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), semnătura acesteia va apărea pe bancnotele moldoveneşti.

Potrivit actelor semnate de Anca Dragu, leii moldovenești ar putea avea pe ei semnătura ca în imaginea de mai jos, transmite Știri.md.

De menționat că venirea unui nou guvernator nu înseamnă neapărat că vor apărea lei cu semnătura lui.

Asta pentru că bancnote semnate de noul guvernator apar abia la momentul imprimării unor noi bani.

De obicei, noile bancnote au aceleași dimensiuni, culori și aceleași elemente de siguranță ca bancnotele vechi, emise în 1994 sau 1995.

Elementele noi sunt doar semnătura noului guvernator și anul de imprimare. La rândul lor, bancnotele vechi sunt retrase din circulație treptat, atunci când se uzează.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost revocat la data de 21 decembrie din funcție, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile de serviciu.

A doua zi după demisia lui Armașu Parlamentul a înaintat-o pe Anca Dragu la funcția de guvernator BNM.

De menționat că Bianca Dragu a primit cetățenia R. Moldova la data de 21 decembrie, în urma unui decret semnat de Maia Sandu.

In this article