Putin plasează sub controlul statului cel mai mare dealer auto din Rusia, Rolf

Președintele Vladimir Putin a plasat vineri cea mai mare reprezentanță de mașini din Rusia sub administrare temporară de stat, un pas despre care Kremlinul a spus că este...

Președintele Vladimir Putin a plasat vineri cea mai mare reprezentanță de mașini din Rusia sub administrare temporară de stat, un pas despre care Kremlinul a spus că este condus de o logică comercială, scrie Reuters.

Rolf, care este deținută de o firmă din Cipru și a fost fondată de omul de afaceri rus Serghei Petrov, a fost unul dintre primele reprezentanțe de mașini apărute după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Sechestrarea sa, prevăzută într-un decret publicat pe un site web al guvernului, vine după ce Moscova a preluat controlul temporar în acest an asupra mai multor active deținute de Occident, ca răspuns la înghețarea sau perturbarea activelor rusești de sancțiunile din Occident.

Producătorul danez de bere Carlsberg și gigantul francez de produse lactate Danone s-au numărat printre cei afectați, dar confiscarea lui Rolf, care a vândut în mod tradițional o gamă largă de mașini de marcă străină, marchează pentru prima dată când un mare reprezentant auto a fost eliberat de proprietatea sa în acest fel.

Petrov, care locuiește în Austria, este acuzat de autoritățile ruse că a mutat ilegal bani în străinătate, lucru pe care îl neagă.

„Acest lucru este legat exclusiv de oportunitatea economică și de conformitatea cu legislația actuală a Federației Ruse și luând în considerare situația economică internațională cunoscută care ne înconjoară acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rolf era o companie rusă, dar care avea o schemă de proprietate care includea un element offshore care necesita intervenția statului, a adăugat Peskov.

Rolf a spus că Alexei Gulyaev a fost numit noul CEO al companiei, Svetlana Vinogradova fiind primul său adjunct.

Conducerea temporară nu ar avea niciun impact asupra operațiunilor lui Rolf, a spus acesta. Rosimushchestvo, agenția federală de administrare a proprietăților din Rusia, intenționează să dezvolte Rolf și să-și îmbunătățească performanța financiară, a adăugat Peskov.

In this article