Ion Ceban: În acest an, în suburbia Grătiești va fi dată în exploatare o nouă rețea de canalizare. Primăria Chișinău a investit 4,3 mil. de lei

În acest an, în suburbia Grătiești va fi dată în exploatare o nouă rețea de canalizare. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că proiectul...

În acest an, în suburbia Grătiești va fi dată în exploatare o nouă rețea de canalizare. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că proiectul multianual are o valoare de 8,66 de milioane de lei, dintre care investiția municipalității este de 4,344 de milioane de lei, iar a primăriei locale – de 4,32 de milioane de lei.

„Proiectul a inclus construcția a două stații de pompare și a rețelei pe o lungime de 7,3 km. Beneficiari vor fi 300 de gospodării și agenți economici. Municipalitatea a finanțat și lucrările de extindere și modernizare a rețelelor de iluminat din Grătiești. Costul lucrărilor a fost de aproape 3,65 de milioane de lei, dintre care 2,71 de milioane au fost alocate din bugetul municipal, iar 938 de mii de lei a fost contribuția locală.

În cadrul proiectului a fost extinsă rețeaua de iluminat public pe o lungime de aproape 19 km în Grătiești și satul Hulboaca. Alte peste 480 de mii de lei, municipalitatea le-a mai alocat pentru strămutarea LEA 10 kVt din str. 31 August, satul Hulboaca.

Primăria Chișinău susține și proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din suburbii. Astfel, pentru betonarea străzii Hașdeu din Grătiești s-au alocat 300 de mii de lei, aceiași sumă a fost investită și de primăria din localitate.

În acest an, am alocat 700 de mii de lei pentru construcția străzii Calea Orheiului din Grătiești. Lucrările vor începe în această toamnă.

De asemenea, în cadrul proiectului de 43 de milioane de lei, gestionat de DGTPCC, care prevede reparația căilor de acces în suburbii pe unde circulă transportul public, a fost inclus și drumul L 456 Grătiești – Hulboaca”, a subliniat Ceban.

În anul 2021, din cele 84 de autobuze distribuite pe rutele din suburbiile Capitalei, 4 au fost puse pe rutele 10 și 28 ce leagă suburbia Grătiești de Chișinău.

In this article