Ion Ceban, despre scumpirile la gaz: Nu amăgiți oamenii

Primarul general Ion Ceban cere guvernării să vină cu informații despre ce măsuri vor lua în cazul scumpirii gazului pentru cetățeni. Edilul spune că la moment doar orașul...

Primarul general Ion Ceban cere guvernării să vină cu informații despre ce măsuri vor lua în cazul scumpirii gazului pentru cetățeni. Edilul spune că la moment doar orașul Chișinău poate să compenseze 40% din factură.

“Referitor la Gaz și începerea sezonului de încălzire. Sezonul de încălzire a început, dar nu pentru toți! Și aici e liniște, iar noi ca autorități nu avem claritate și cum procedăm în asemenea situație. Voi matincă vă rugați acolo sus să mai fie cald, pentru că de altfel oamenii vă vor lua în furci și se va afla mai repede adevărul!

A fost semnată dispoziția că din data de 22 octombrie să fie pornit agentul termic în Chișinău însă de facto, majoritatea populației îngheață în continuare atât în locuințe cât și la locul de muncă. Am fost informați că trebuie să economisim.  Cum? Pe sănătatea copiilor și oamenilor, în perioadă pandemică?

Reiterez, S.A. „Termoelectrica” este gestionată de Guvern și nu de Primăria Chișinău”, a declarat Ceban.

Edilul spune că este grav că putem ajunge să achităm aproape dublu pentru Gaz.

“Dar cum compensăm noi oamenilor săraci?

În schimb ne spălați creierii că vom rămâne mândri. Așa ne spuneți! Săraci și mândri.

Concret vrem să vedem pachetul de susținere către toți cetățenii, inclusiv și pentru Chișinău.

Astăzi doar Chișinăul și copmensează oamenilor nevoiași facturile și așa usturătoare.

Cerem și în acest caz de criză să avem scenarii clare:

– Cine rămâne conectat și în ce condiții

– Să fim informați care sunt riscurile

– Vrem să cunoaștem prețurile aproximative ca să putem estima cheltuielile

 

Nu vă ascundeți după Stare de Urgență declarată de voi ca să manipulați cu oamenii. Spuneți transant că cei care achitau lunar 1000 de lei pe gaz, vor achita dublu”, a punctat Ceban.

In this article