Țigări, haine, biciclete și alte bunuri nedeclarate, depistate de vameși

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 11 tentative de trafic ilegal de mărfuri în perioada 22-24 octombrie. Astfel, inspectorii postului vamal Leușeni au înregistrat patru cazuri de transportare ilegală...

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 11 tentative de trafic ilegal de mărfuri în perioada 22-24 octombrie.

Astfel, inspectorii postului vamal Leușeni au înregistrat patru cazuri de transportare ilegală a bunurilor nedeclarate, printre care: biciclete, piese pentru utilaje agricole, plăci video și notebook-uri.

De asemenea, cu ajutorul câinilor, au depistat 820 pachete de țigări marcate cu timbre de accize ale Republicii Moldova, ascunse în tavanul și aripa stângă ale unui autocar care efectua cursa regulată Republica Moldova – România.

Mai multe obiecte de larg consum, cum ar fi încălțăminte, haine, parfumuri, portmonee de diverse branduri, au fost depistate de către inspectorii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău, în urma controlului efectuat asupra valizelor unui conațional în vârstă de 25 de ani, care revenea din Istanbul.

Totodată, echipele mobile ale Serviciului Vamal au contracarat, în aceste zile, o tentativă de transportare ilegală a unui lot de articole vestimentare, fără acte confirmative.

Alte bunuri nedeclarate au fost depistate și la posturile vamale Criva, Chișinău 1 (Industrial), Sculeni și Giurgiulești.

În consecință, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

– 46 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive);

– 14 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

In this article