Ion Ceban denunță decizia PAS de a demite toți șefii Direcțiilor de Educație: „Distrug Intenționat Sistemul Educației”

Tentaculele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se extind, iar o mișcare recentă a stârnit îngrijorări majore. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a criticat vehement decizia PAS de...

Tentaculele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se extind, iar o mișcare recentă a stârnit îngrijorări majore. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a criticat vehement decizia PAS de a demite toți șefii direcțiilor de educație din țară, inclusiv din Chișinău. Această decizie survine în contextul în care PAS a venit cu un amendament de modificare a Codului Educației, acționând în contradicție cu principiile democrației, transparenței și autonomiei locale.

„PAS a venit cu un amendament de modificare a Codului Educației încălcând grav principiul democrației, transparenței și sfidează grav principiul autonomiei locale, nemaivorbind de bunul-simț.

⁃ IERI A FOST PUBLICAT AMENDAMENTUL
⁃ NU A FOST PE ORDINEA DE ZI A PARLAMENTULUI
⁃ ASTĂZI PARLAMENTUL LA VOTAT

Ministerul Educației (PAS) va numi șefi noi la direcțiile de educație din toată țara, inclusiv Chișinău, pe perioada campaniei electorale. Vor fi eliberați specialiștii în ajun de an școlar, oameni care au fost numiți conform concursurilor și promovați potrivit performanțelor”, a declarat Ceban.

„Distrug intenționat sistemul educației,” adaugă edilul, referindu-se la măsurile recente. El susține că specialiști vor fi eliberați în ajun de an școlar, oameni care au fost numiți conform concursurilor și promovați potrivit performanțelor. Primarul semnalează că scopul PAS este de a instaura oameni loiali și politizați, care vor acționa în interesul partidului.

Această mișcare a stârnit un val de critici, iar apelul a fost extins către Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și instituțiile internaționale, cerându-se intervenție și supraveghere. Situația rămâne tensionată, iar oponentii acestei decizii se tem că va avea un impact negativ semnificativ asupra sistemului educațional din Moldova.

In this article