Ion Ceban cere să nu să se facă manipulare cu privire la informațiile publice publicate de Primărie

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a respins acuzațiile de manipulare referitoare la ziarele și pliantele de informare publicate de Primăria Chișinău și a subliniat transparența procesului....

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a respins acuzațiile de manipulare referitoare la ziarele și pliantele de informare publicate de Primăria Chișinău și a subliniat transparența procesului.

„Reiterez acolo nicăieri nu scrie Ion Ceban nu scrie primar de Chișinău, nu scrie MAN. Ceea ce spuneți dumneavoastră în continuare este o manipulare crasă și vă rog să nu faceți acest lucru atâta timp cât nu există o decizie a instanței de judecată. Eu, din câte înțeleg, în mod intenționat au fost blocate aceste informații în spațiul public astăzi, deci de două luni de zile, partidul de guvernământ face campanie electorală inclusiv invocând banii bugetului public național. Noi este ce am prezentat, sunt banii care sunt cheltuiți pe diferite acțiuni, programe și proiecte, alături de multe alte campanii pe care le facem pentru serviciile primăriei. Și dacă vom face public, nu este nicio problemă, există licitații în această privință pentru tipărituri, există contract încheiate în acest sens. Nu este competența Comisiei să mi ceară. Să vină Inspecția Financiară. Noi să le arătăm toate aceste materiale”, a declarat Ceban.

Primarul a explicat că informațiile publicate sunt legate de cheltuielile pentru diferite acțiuni, programe și proiecte ale Primăriei, și nu sunt legate de campania electorală. El a menționat că există licitații și contracte în vigoare pentru tipăriturile respective și a invitat Inspecția Financiară să verifice materialele dacă este necesar. „Noi să le arătăm toate aceste materiale. Nu avem de ascuns absolut nimic,” a adăugat el.

Primarul a mai subliniat că informațiile despre cheltuielile publice sunt disponibile pe portalurile Primăriei, cum ar fi transparenta.chisinau.md și proiecte.chisinau.md, unde cetățenii pot vedea detaliile despre fiecare componentă și proiect în parte.

In this article