O nouă grădiniță din comuna Băcioi a fost dată în exploatare

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a marcat deschiderea unei noi grădinițe în satul Brăila, comuna Băcioi, un proiect de construcție din temelie, cu un cost total de 11.954.922,6...

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a marcat deschiderea unei noi grădinițe în satul Brăila, comuna Băcioi, un proiect de construcție din temelie, cu un cost total de 11.954.922,6 lei. Contribuția Primăriei Chișinău în acest proiect este semnificativă, reprezentând 6.698.079,17 lei (56,03%) din totalul investiției.

Primarul Ion Ceban a subliniat angajamentul autorităților municipale în a investi în educație și dezvoltarea localităților, menționând că este a 5-a sau a 6-a grădiniță din comuna Băcioi la care Primăria Chișinău a contribuit. „CEC m-a sancționat săptămâna trecută pentru că am vorbit și vorbim despre cheltuielile din taxele locuitorule orașului pentru lucrurile care le facem în ora. Eu vreau să vă doresc din tot sufletul multă sănătate. Să crească mari și fericiți. Educatorilor multă răbdare. Nu din auzite știm cum să stai cu 2-3 copii, dar să mai stai cu 20 și se mai întâmplă și cu 30 într-o grupă, apoi e foarte greu. E 5 sau a 6 grupă din comuna Băcioi la care pune umărul autoritățile municipale. Așa trebuie să facă autoritățile, să creeze, cu partenerii împreună, că nu avem nimic de împărțit, în afară de 1 milion de probleme”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Grădinița nouă, cu două etaje, care a început în 2021 și s-a încheiat la sfârșitul anului 2022, va deschide trei grupe, acomodând în total 60 de copii. Acest lucru reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de vechea grădiniță, care avea o capacitate de doar 40 de locuri și era așezată într-o clădire veche, nemai corespunzătoare standardelor și normativelor actuale.

„Primăria municipiului Chișinău din primele zile și-a setat domeniul prioritar – educația. […] Investiția în educație ne dă acea valoare umană. Toată lumea vrea ca noi să investim în educație. A fost nevoie de o investiție de aproximativ 60% din costul total al investiției în această grădiniță nouă,” a declarat viceprimarul Angela Cutasevici.

Pe lângă inaugurarea grădiniței, a avut loc și transmiterea donației de seturi LEGO, DUPLO și jucării cognitive, oferită de UNICEF Moldova în parteneriat cu Primăria Chișinău. Aproape 400 de copii din comuna Băcioi se vor bucura de aceste cadouri educative.

Investiția în noua grădiniță reprezintă o parte din efortul continuu al Primăriei Chișinău de a îmbunătăți facilitățile educaționale și a asigura un mediu propice învățării pentru copiii din comuna Băcioi și din întreaga zonă a municipiului.

In this article